Hvorfor tran?

Hvorfor tran?

Ren, naturlig tran inneholder rikelig med omega-3 fettsyrer kroppen trenger.

Hva er omega-3?

Omega-3 er viktige fettsyrer kroppen ikke produserer selv. Kroppen vår er likevel avhengig av disse fettsyrene fordi de er viktige for hjernen, hjertet og synet. Inneholder kostholdet vårt nok av disse sunne fettsyrene bidrar det positivt til en god helse.

Ulike typer omega-3 fettsyrer

Vi deler omega-3 inn i vegetabilske og marine omega-3 fettsyrer. De marine omega-3 fettsyrene EPA, DHA og DPA får vi fra fisk og sjømat. Det er særlig EPA og DHA som har dokumentert helseeffekt. De vegetabilske omega-3 fettsyrene, ALA, får vi fra nøtter, frø og oljer.

Kroppen kan omdanne de vegetabilske omega-3 fettsyrene du spiser til de viktige omega-3 fettsyrene EPA og DHA. MEN – vær klar over at denne prosessen er ineffektiv. Ofte blir mindre enn 1% av de vegetabilske fettsyrene omdannet til EPA og DHA. Vi klarer ikke dekke behovet for EPA og DHA gjennom vegetabilske kilder. Kosten bør derfor inneholde fettsyrer fra fisk og sjømat som kroppen kan nyttiggjøre seg direkte.

foto av hjemmelaget fiskeburger på tallerken med grønnsaker
Lager du fiskeburgeren selv vet du hvor mye fisk den inneholder.

Hvordan få i seg nok omega-3?

Det forskes mye på omega-3 internasjonalt. Basert på dagens kunnskap anbefaler norske helsemyndigheter at vi får i oss minst 1-2 gram omega-3 hver dag.

I kostholdsrådene fra Helsedirektoratet heter det at du bør spise fisk til middag 2 til 3 ganger i uken og minst 200 gram av fisken du spiser må være fet fisk. Da får du dekket behovet ditt for omega-3 fettsyrer.

Spiser du ikke fisk så ofte som anbefalt kan du supplere med en daglig liten skje (5ml) med tran.

Liker du ikke tran fordi det smaker vondt? Tran SKAL IKKE smake vondt. Den skal heller ikke gi deg sure oppstøt. Kvaliteten er viktig for å sikre deg de positive helseeffektene. Arctic Omega-3 olje er en ren, naturlig tran – uten transmak!

footerbilde
footerbilde
Arctic Superhealth

© Arctic Superhealth AS
Org. nr. 917 966 710 MVA

Telefon: +47 913 91 008
Adresse: Grini Næringspark 3, 1361 Østerås

© Arctic Superhealth AS
Org. nr. 917 966 710 MVA

Telefon: +47 913 91 008
Adresse: Grini Næringspark 3, 1361 Østerås

Motta vårt nyhetsbrev