Hvorfor tran?

Hvorfor tran?

Ren, naturlig tran inneholder rikelig med viktige omega-3 fettsyrer som kroppen trenger for å fungere optimalt

Hva er omega-3?

Omega-3 er viktige fettsyrer som kroppen ikke produserer selv. Fettsyrene kalles essensielle fordi kroppen vår er helt avhengig av dem. Omega-3 fettsyrene har mange viktige funksjoner i kroppen og inntak av slike essensielle fettsyrer bidrar derfor positivt til en god helse. Fettsyrene er spesielt viktig for hjernen, hjertet og synet.

Ulike typer omega-3 fettsyrer

Vi deler omega-3 inn i vegetabilske og marine omega-3 fettsyrer. De vegetabilske omega-3 fettsyrene (ALA) får vi fra nøtter, frø og oljer. De marine omega-3 fettsyrene EPA, DHA og DPA får vi fra fisk og sjømat. Det er særlig de marine omega-3 fettsyrene EPA og DHA som har vist seg å være gunstige for helsen.

Omega-3 fettsyrene EPA og DHA finnes i samtlige celler i kroppen og spiller en viktig rolle for en sunn cellefunksjon slik at kroppen fungerer optimalt.

Kroppen kan omdanne de vegetabilske omega-3 fettsyrene, ALA, til de gunstige omega-3 fettsyrene EPA og DHA. Men denne prosessen er svært ineffektiv og vi får derfor ikke dekket behovet for EPA og DHA gjennom vegetabilske kilder. Av den grunn må vi tilføre kroppen de viktige, marine fettsyrene gjennom kosten.

Anbefalt inntak av omega-3

Det forskes mye på omega-3 internasjonalt. Hvor viktig det er å få i seg nok omega-3 fettsyrer fremheves i studier verden over. Basert på dagens kunnskap anbefaler norske og nordiske helsemyndigheter at vi får i oss minst 1-2 gram omega-3 hver dag.

Kostholdsrådene fra Helsedirektoratet om å spise fisk til middag 2 til 3 ganger i uken, hvor minst 200 gram er fet fisk, vil dekke dette behovet. Til tross for et økt fokus på omega-3 fettsyrenes viktige rolle i kostholdet, får vi ofte ikke i oss nok av disse essensielle fettsyrene gjennom dagens kosthold. Tar du daglig en liten skje (5ml) med tran vil du dekke ditt daglige behov.

Mange tar likevel ikke tilskudd av tran, som følge av dårlig erfaring med produkter som både lukter og smaker vondt av fisk. God kvalitet kjennetegnes ved en nøytral farge på tranen, og skal verken lukte eller smake vondt. Tranen skal heller ikke gi oppstøt av fiskesmak utover dagen. Kvaliteten på oljen er avgjørende for å sikre de positive helseeffektene inntak av slik olje har på kroppen. Arctic Omega-3 olje er tran uten transmak.

Les mer om omega-3 fettsyrenes viktige oppgaver i kroppen nedenfor.

footerbilde
footerbilde
Arctic Superhealth

© Arctic Superhealth AS
Org. nr. 917 966 710 MVA

Telefon: +47 913 91 008
Adresse: Grini Næringspark 3, 1361 Østerås

© Arctic Superhealth AS
Org. nr. 917 966 710 MVA

Telefon: +47 913 91 008
Adresse: Grini Næringspark 3, 1361 Østerås

Motta vårt nyhetsbrev