Trenger barnet mitt tran hele året? 

Trenger barnet mitt tran hele året? 

Omega-3 fettsyrer og D-vitamin er særlig viktig for barns utvikling. Selv med et variert kosthold kan det være vanskelig å få i barn nok av disse næringsstoffene. Arctic Omega 3-olje er et naturlig kosttilskudd som inneholder både de viktige omega-3 fettsyrene og D-vitamin. En skje tran dekker det anbefalte dagsbehovet for barn i alle aldre. Og den smaker ikke tran!

Norske helsemyndigheter anbefaler at barn fra 2-års alderen har et variert kosthold med mye frukt og grønt, fisk og grove kornprodukter, samtidig som inntaket av bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, salt og sukker begrenses. Anbefalingen er at vi spiser fisk til middag 2-3 ganger per uke.

Mange foreldre opplever imidlertid at det er utfordrende å få barna til å spise nok av disse matvarene. Kostholdsundersøkelser viser at fiskekonsumet går ned. Særlig blant barn og unge er det mange som spiser for lite fisk til å dekke behovet for Omega-3 og D-vitamin. 

Barn, en jente med skolesekk, tar tran ved kjøkkenbenken

Arctic Omega-3 olje er en ren tran som ikke smaker tran. Den er laget av skrei fra Vesterålen og er naturlig rik på både de viktige omega-3 fettsyrene og D-vitamin – som barn trenger. Siden det ikke er behov for å kamuflere transmak er ikke tranen tilsatt noen form for kunstig smaks- eller søtningsstoffer.

Fettsyrer for hjerne og syn

Omega-3 fettsyrer er viktige byggeklosser for utvikling av barns hjerne og syn. Hjernen er ikke fullt utviklet før i 20-års alderen. Omega-3-fettsyrer bidrar til at signalene i hjernens nerveceller går raskere og at nettverket av nerveceller fungerer mer effektivt. Dette er positivt for barnets evne til læring, oppmerksomhet og hukommelse. Omega-3 fettsyrene spiller også en sentral rolle i utviklingen av barns syn – som pågår helt frem til 10-års alderen.

D-vitamin for skjelett og immunforsvar

Barn trenger D-vitamin for at skjelettet skal vokse og utvikle seg normalt. Uten D-vitamin klarer ikke kroppen å ta opp kalsium fra maten og lagre det i skjelettet. D-vitamin er også viktig for at barn skal opprettholde normal muskelfunksjon og et godt immunforsvar.

Barn, en jente, på toppen av Vega trappa med utsikt til Søla


Arctic Omega-3 olje – Ren tran som ikke smaker tran

footerbilde
footerbilde
Arctic Superhealth

© Arctic Superhealth AS
Org. nr. 917 966 710 MVA

Telefon: +47 913 91 008
Adresse: Grini Næringspark 3, 1361 Østerås

© Arctic Superhealth AS
Org. nr. 917 966 710 MVA

Telefon: +47 913 91 008
Adresse: Grini Næringspark 3, 1361 Østerås

Motta vårt nyhetsbrev