Slik går vi god for kvaliteten
Kvaliteten på tranen har stor betydning for om den gir deg en helsegevinst*. Derfor går vi aldri på kompromiss med kvaliteten!
Tran skal ikke lukte eller smake tran. Grunnen til dette er at smak og lukt er de beste indikatorene på kvalitet. Vi nordmenn har alltid fått høre at; «Det smaker tran, men det er det som funker». Det er faktisk – FEIL! En tran skal ikke smake vondt. Da er den harsk og ikke bra for kroppen.
Vi vet at det er utfordrende å dekke kroppens behov for de sunne omega-3 fettsyrene og D-vitamin uten tilskudd. Vi fant ingen tran som tilfredsstilte våre krav og bestemte oss for å lage vår egen.
Resultatet er en naturlig tran med ærlig og rent næringsinnhold laget av kortreiste, norske ingredienser – som ikke smaker tran!

Fra «Kings Bay» på Grytøya
Foto: Arctic Superhealth v/Jeanette
I Nord-Norge har vi de beste råvarene
Arktisk torsk er en ettertraktet råvare. Fisken lever i det reneste farvannet i verden. Leveren inneholder naturlig mye av de viktige omega-3 fettsyrene og D-vitamin. Det er den vi lager tranen av. For det er kun naturlig ingredienser vi ønsker i tranen vår.
Få timer etter at torsken er fanget, fraktes den rett inn i produksjonsanlegget. Det gir oss helt ferske råvarer, men det skal mer til. For å bevare de viktige omega-3 fettsyrene kreves det en forsiktig bearbeiding av råvaren.

En tran som ikke smaker tran
Det er nødvendig med god faglig kompetanse og nøye overvåkning under hele fremstillingsprosessen for å oppnå en tran som ikke smaker tran. Vi samarbeider med svært dyktige fagfolk som følger hele prosessen fra råolje til ferdig tran. Dette er unikt og vesentlig for å kunne få en tran som ikke smaker tran. Hvert ledd i bearbeidelsen avhenger av kunnskap fra foregående ledd helt frem til tranen tappes på flaskene. Ved at de samme fagfolkene overvåker hele prosessen glipper ikke vesentlige detaljer om råvarene som er viktig å ha kjennskap til for å kunne få en tran som ikke smaker tran.
Arctic Omega-3 olje produseres lokalt av svært dyktige fagfolk som følger hele prosessen fra råvare til ferdig produkt
Vi er nøye på at kvaliteten er best
Ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Når tranen er ferdig produsert, blir den testet hos uavhengig testlaboratorium. Vi gjennomgår så testresultatene og velger ut partiet med best resultat. Den ypperste kvaliteten av den beste tranen. Det fører til at vi av og til ikke har varer på lager, rett og slett fordi vi venter på det beste partiet.
Flaskene er tilpasset av en bestemt grunn
Tranen tappes på lys- og lufttette aluminiumsflasker. Det bidrar til å holde tranen fersk. Flaskestørrelsen er valgt med tanke på at tranen skal være fersk til siste dråpe. Da må ikke flasken være for stor, slik at det tar for lang tid å drikke den opp. Tidligere var vår erfaring at halvfulle flasker ble stående i kjøleskapet som ingen ville drikke fordi de smakte vondt. Tran tåler ikke å stå lenge i en åpnet flaske, da forringes kvaliteten.
Vi bestemte derfor at våre flasker skulle være små. En flaske holder til 1 person i 1 måned. Eller en familie på 4 kan åpne en ny flaske hver uke.
Ren og ærlig tran
Vi ønsker å levere den beste tranen på markedet. Som den eneste leverandøren av ren tran, har vi kvalitetssikret tranen hos Informed-Sport. Denne sertifiseringen sikrer blant annet at produktene er produsert etter høyeste kvalitetsstandarder. Alle ledd i produksjonen blir nøye gjennomgått og kontrollert før flaskene kommer for salg.

* Et daglig inntak på 250mg av omega-3 fettsyrene EPA og DHA bidrar til hjertets normale funksjon. Omega-3 fettsyren DHA bidrar til å opprettholde normal hjernefunksjon og normalt syn. Vitamin D bidrar til immunsystemets normale funksjon. En daglig dose Arctic Omega-3 olje inneholder 900 mg av omega-3 fettsyrene EPA og DHA.