Tran for aktive utøvere

Tran for aktive utøvere
Foto av Børre Eirik Helgerud

Prester maksimalt!

For aktive utøvere er det viktig å holde seg frisk og unngå unødvendige avbrudd i treningen, ikke minst i konkurransesesongen. Men, det handler om mer enn å holde seg friskt. Det handler om å holde fokus og prestere maksimalt når det virkelig gjelder. Du skal yte under press. Du skal lese og vurdere en situasjon raskere enn motstanderen. Da må hjernen være skjerpet.

Omega-3 fettsyrene er viktig både for strukturen i og funksjonen til hjernen. Når hjernen får nok omega-3 fettsyrer blir hjernecellene mer effektive. Membranen i cellene blir smidigere, og fettsyrene bidrar til bedre kontakt mellom cellene. Signalene spres dermed raskere og nettverket blir mer effektivt. Jo raskere nervecellene behandler informasjonen, jo raskere kan hjernen forutse og avgjøre riktig handling.

Omega-3 fettsyrer utgjør en forskjell 

Kroppen produserer ikke nok omega-3 fettsyrer selv. Vi må innta de gjennom kostholdet i form av f.eks. fet fisk og tran. Utfordringen er at kostholdet vårt ofte ikke inneholder nok av de viktige omega-3 fettsyrer.

Arctic Omega-3 olje er ren tran, naturlig rik på de viktige omega-3 fettsyrene. Kroppen vår er avhengig av disse fettsyrene fordi de spiller en sentral rolle i flere ulike funksjoner i kroppen. De viktige omega-3 fettsyrene er mest kjent for sitt bidrag til å opprettholde normal funksjon av hjertet, hjernen og synet. Forskning tyder på at omega-3 også er viktig for å få maksimalt ut av treningen.

Treningsmengdens utfordring for aktive utøvere

Harde eller lange treningsøkter og konkurranser utsetter kroppen for stress. Det fører til høyt oksidativt stress og økte inflammatoriske responser som kan føre til en skadelig økning av betennelse i kroppen. Restitusjon og ernæring kan derfor få avgjørende betydning for måloppnåelse ved stor treningsbelastning for en aktiv utøver.

Foto av Anders Aukland som går på ski i Team Ragde Eiendom sin skidress. Flere aktive utøvere deltar på dette laget
Anders Aukland, Team Ragde Eiendom
Foto: Børre Eirik Helgerud

De viktige omega-3 fettsyrene har en betennelsesdempende effekt på kroppen. For både aktive utøvere og profesjonelle idrettsutøvere er det viktig å sikre lavest mulig betennelsesnivå i kroppen. De viktige omega-3-fettsyrene i tran øker cellulær membranelastisitet og gir en betennelsesdempende effekt på kroppen. Økte nivåer av de viktige omega-3 fettsyrene i blodet kan indusere bedret muskelutvinning ved å styrke kroppens håndtering av betennelse. 

Kvalitet når det gjelder

Kvaliteten på tranen er avgjørende for den positive helseeffekten inntak av slike fettsyrer har på kroppen. Derfor er det viktig å velge en tran av god kvalitet. En tran skal hverken lukte eller smake tran. Vær obs på oljer med mye smakstilsetninger, dette er gjerne gjort for å kamuflere transmak og lukt. Arctic Omega-3 olje er en ren og helt naturlig tran uten transmak med naturlig mye av de viktige omega-3 fettsyrene og D-vitamin. En tran du kan ta uten å risikere ekle oppstøt av transmak utover dagen.

footerbilde
footerbilde
Arctic Superhealth

© Arctic Superhealth AS
Org. nr. 917 966 710 MVA

Telefon: +47 913 91 008
Adresse: Grini Næringspark 3, 1361 Østerås

© Arctic Superhealth AS
Org. nr. 917 966 710 MVA

Telefon: +47 913 91 008
Adresse: Grini Næringspark 3, 1361 Østerås

Motta vårt nyhetsbrev