Omega-3 for aktive utøvere

Omega-3 for aktive utøvere
Foto av Børre Eirik Helgerud

Prester maksimalt!

For aktive utøvere er det viktig å holde seg frisk og unngå unødvendige avbrudd i treningen, ikke minst i konkurransesesongen. Men, det handler om mer enn å holde seg friskt. Det handler om å holde fokus og prestere maksimalt når det virkelig gjelder. Du skal yte under press. Du skal lese og vurdere en situasjon raskere enn motstanderen. Da må hjernen være skjerpet.

Omega-3 fettsyrene er viktig både for strukturen i og funksjonen til hjernen. Når hjernen får nok omega-3 fettsyrer blir hjernecellene mer effektive. Membranen i cellene blir smidigere, og fettsyrene bidrar til bedre kontakt mellom cellene. Signalene spres dermed raskere og nettverket blir mer effektivt. Jo raskere nervecellene behandler informasjonen, jo raskere kan hjernen forutse og avgjøre riktig handling.

Omega-3 fettsyrer utgjør en forskjell 

Arctic Omega-3 olje er tran og naturlig rik på omega-3 fettsyrene DHA og EPA. Kroppen vår er avhengig av disse fettsyrene fordi de spiller en sentral rolle i flere ulike funksjoner i kroppen. Selv om omega-3 fettsyrene er mest kjent for sitt bidrag til å opprettholde normal funksjon av hjertet, hjernen og synet tyder forskning på at omega-3 også er viktig for å få maksimalt ut av treningen.

Dessverre produsere ikke kroppen nok omega-3 fettsyrer selv. Vi må innta disse fettsyrene gjennom kostholdet i form av f.eks. fet fisk eller kosttilskudd som Arctic omega-3 olje. Utfordringen er at kostholdet vårt ikke inneholder nok omega-3 fettsyrer og kroppen går glipp av viktige næringsstoffer.

Treningsmengdens utfordring for aktive utøvere

Harde eller lange treningsøkter og konkurranser utsetter kroppen for stress. Det fører til høyt oksidativt stress og økte inflammatoriske responser som kan føre til en skadelig økning av betennelse i kroppen. Restitusjon og ernæring kan derfor få avgjørende betydning for måloppnåelse ved stor treningsbelastning for en aktiv utøver.

Foto av Anders Aukland som går på ski i Team Ragde Eiendom sin skidress. Flere aktive utøvere deltar på dette laget
Anders Aukland, Team Ragde Eiendom
Foto: Børre Eirik Helgerud

Omega-3 fettsyrene har en betennelsesdempende effekt på kroppen. For både aktive utøvere og profesjonelle idrettsutøvere er det viktig å sikre lavest mulig betennelsesnivå i kroppen. De marine omega-3-fettsyrene øker cellulær membranelastisitet og gir en betennelsesdempende effekt på kroppen. Økte nivåer av omega-3 fettsyrene DHA og EPA i blodet kan indusere bedret muskelutvinning ved å styrke kroppens håndtering av betennelse. 

Kvalitet når det gjelder

Kvaliteten på omega-3 fettsyrene er avgjørende for den positive helseeffekten inntaket av slike fettsyrer har på kroppen. Det er av den grunn viktig å velge en tran som lukter og smaker helt nøytralt. Vær obs på oljer med mye smakstilsetninger, dette er gjerne gjort for å kamuflere lukt og smak av fisk. Arctic Omega-3 olje er ren tran uten transmak.

Anders Aukland – Den ultimate aktive utøver

Vi er stolt sponsor av den norske langrennsløperen Anders Aukland og hans profesjonelle langrennslag Team Ragde Eiendom. Laget rangerer øverst i den internasjonale langdistanse cupen Visma Ski Classics. Laget har flere seire i Vasaloppet, Marcialonga, Birkebeinerrennet og andre langdistanseløp.

Anders Aukland har vunnet både OL og VM gullmedaljer og er tidligere nasjonal mester i friidrett på 5000 og 10 000 meter. Han har konkurrert som profesjonell idrettsutøver i 27 år og konkurrerer fortsatt på profesjonelt nivå. 

Anders Aukland løper i Holmenkollen om sommeren. Han inspirerer mange aktive utøvere
Anders Aukland i Holmenkollen nasjonalanlegg
Foto: Børre Eirik Helgerud

Anders har tilegnet seg stor kunnskap om effektive treningsmetoder og hvilke næringsstoffer det er viktig å sikre tilstrekkelig inntak av. Ettersom han ikke er spesielt glad i fisk velger han å sikre behovet for omega-3 fettsyrer med en daglig dose Arctic omega-3 olje, ren tran uten transmak.

Informed-Sport sertifisering

Arctic Omega-3 olje er sertifisert av Informed-Sport. Denne sertifiseringen tilfredsstiller Olympiatoppens krav til kosttilskudd for profesjonelle idrettsutøvere. I tillegg må produksjonsprosessen oppfylle strenge standarder for kvalitetskontroll gjennom grundige produksjonsrevisjoner.  Sertifiseringen sikrer utøverne at kosttilskuddet er et tryggere valg fordi produktene er grundig testet for forbudte stoffer av det verdensledende antidopinglaboratoriet LGC gjennom ISO 17025 akkrediterte metoder. Hver batch av et sertifisert produkt screenes for forbudte stoffer ned til en del per milliard nivå.

Informed-sport sertifikat for tran fra Arctic Superhealth. Aktive utøvere kan ta denne tranen
Arctic Omega-3 olje er den eneste rene tranen med Informed-Sport sertifisering
footerbilde
footerbilde
Arctic Superhealth

© Arctic Superhealth AS
Org. nr. 917 966 710 MVA

Telefon: +47 913 91 008
Adresse: Grini Næringspark 3, 1361 Østerås

© Arctic Superhealth AS
Org. nr. 917 966 710 MVA

Telefon: +47 913 91 008
Adresse: Grini Næringspark 3, 1361 Østerås

Motta vårt nyhetsbrev