LEDDENE

LEDDENE

Leddene gir bevegelighet mellom knoklene i kroppen. Det er skjelettmuskulaturen og nervesystemet som styrer denne bevegeligheten.

Hvordan påvirker kostholdet leddene?

Når vi blir eldre opplever mange at det oppstår stivhet og ømhet i leddene, særlig i hofter og knær.

Kosthold kan virke inn på leddplager. Enkelte næringsstoffer er det spesielt viktig å sikre tilstrekkelig inntak av, slik som de viktige omega-3 fettsyrene.

Omega-3 fettsyrene inngår i alle cellene i kroppen vår og inneholder signalstoffer som kroppen bruker for å reagere riktig på påvirkning utenfra. Omega-3 fettsyrene har en betennelsesdempende funksjon og spiller en sentral rolle ved blant annet inflammasjon og smerte. Derfor er det viktig å sikre et tilstrekkelig inntak av omega-3 fettsyrer.

Gode omega-3 kilder er fet fisk som laks, ørret, makrell, kveite og sild. Helsemyndighetene anbefaler at vi spiser fisk til middag 2-3 ganger per uke for å sikre inntaket av viktige næringsstoffer fra fisk. Dette tilsvarer at du spiser 300-450 gram ren fisk per uke.

Dessverre viser kostholdsundersøkelser at mange får i seg for lite av de viktige omega-3 fettsyrene gjennom sitt kosthold.

Arctic Omega-3 olje er en ren tran laget av skreileverolje. Den inneholder naturlig mye av de viktige omega-3 fettsyrene. En daglig skje med Arctic Omega-3 olje dekker kroppens behov for de viktige fettsyrene.

Foto av 3 flasker tran fra Arctic Superhealth

Hold deg fysisk aktiv

Fysisk aktivitet er også et viktig bidrag for å forebygge og lindre smertene i stive og ømme ledd. Det å være fysisk aktiv vil gi deg en rekke positive helsefordeler utover det å komme i god form. Gjennom trening styrker du muskulaturen. En sterkere og smidig muskulatur støtter og avlaster leddene. I tillegg vil aktivitet også motvirke at leddene stivner.

footerbilde
footerbilde
Arctic Superhealth

© Arctic Superhealth AS
Org. nr. 917 966 710 MVA

Telefon: +47 913 91 008
Adresse: Grini Næringspark 3, 1361 Østerås

© Arctic Superhealth AS
Org. nr. 917 966 710 MVA

Telefon: +47 913 91 008
Adresse: Grini Næringspark 3, 1361 Østerås

Motta vårt nyhetsbrev