Cathrine Borchsenius

Cathrine Borchsenius
Foto av A. Paladino

Klinisk ernæringsfysiolog Cathrine Borchsenius har skrevet en rekke artikler om omega-3 her på våre nettsider

Cathrine er utdannet cand.scient/klinisk ernæringsfysiolog med en mastergrad i klinisk ernæring fra Det medisinske fakultet, Universitetet i Oslo. Hun har lang erfaring innen ernæring blant annet fra flere av landets sykehus og legesentre.

Cathrine er genuint opptatt av ernæring og trening og er en anerkjent fagperson i miljøet. Hun har skrevet flere lærebøker i emnet samt andre bøker om kosthold, vekt og helse. I tillegg er hun grunder av Bramat.no. Her driver hun ernæringsformidling og holder jevnlige treningscamper.

Portrettbilde av klinisk ernæringsfysiolog Cathrine Borchsenius som sitter ved et bord hvor det ligger tre epler og to sitroner
Foto: A. Paladino

En aktiv livsstil stiller krav til kostholdet. Kroppen trenger riktig næring for å tåle både arbeids- og treningsmengde over tid. Cathrine er opptatt av at man skal spise sunt og variert nok med vanlig mat i fokus. Dette er et syn vi gjerne deler. Det viser seg imidlertid at selv med et sunt og variert kosthold kan det by på utfordringer å få i seg nok av viktige næringsstoffer som omega-3 og vitamin D. Mindre enn anbefalt inntak av omega-3 skyldes ofte at man ikke spiser nok fisk. At vi får i oss mindre enn anbefalt mengde vitamin D skyldes at vi lever på den nordlige halvkule hvor solen ikke gir nok stråling i perioden fra september til april til at vi danner vitaminet i huden.

Les mer om hva Cathrine skriver om omega-3 fettsyrene og D-vitaminets viktige roller i artiklene nedenfor:

footerbilde
footerbilde
Arctic Superhealth

© Arctic Superhealth AS
Org. nr. 917 966 710 MVA

Telefon: +47 913 91 008
Adresse: Grini Næringspark 3, 1361 Østerås

© Arctic Superhealth AS
Org. nr. 917 966 710 MVA

Telefon: +47 913 91 008
Adresse: Grini Næringspark 3, 1361 Østerås

Motta vårt nyhetsbrev