Cathrine Borchsenius

Cathrine Borchsenius

Foto av A. Paladino

Klinisk ernæringsfysiolog Cathrine Borchsenius har skrevet en rekke artikler om omega-3 her på våre nettsider

Cathrine er utdannet cand.scient/klinisk ernæringsfysiolog med en mastergrad i klinisk ernæring fra Det medisinske fakultet, Universitetet i Oslo. Hun har lang erfaring innen ernæring blant annet fra flere av landets sykehus og legesentre.

Cathrine er genuint opptatt av ernæring og trening og er en anerkjent fagperson i miljøet. Hun har skrevet flere lærebøker i emnet samt andre bøker om kosthold, vekt og helse. I tillegg er hun grunder av Bramat.no. Her driver hun ernæringsformidling og holder jevnlige treningscamper.

Klinisk ernæringsfysiolog Cathrine Borchsenius
Foto: A. Paladino

En aktiv livsstil stiller krav til kostholdet. Kroppen trenger riktig næring for å tåle både arbeids- og treningsmengde over tid. Cathrine er opptatt av at man skal spise sunt og variert nok med vanlig mat i fokus. Dette er et syn vi gjerne deler. Det viser seg imidlertid at selv med et sunt og variert kosthold kan det by på utfordringer å få i seg nok av viktige næringsstoffer som omega-3 og vitamin D. Mindre enn anbefalt inntak av omega-3 skyldes ofte at man ikke spiser nok fisk. At vi får i oss mindre enn anbefalt mengde vitamin D skyldes at vi lever på den nordlige halvkule hvor solen ikke gir nok stråling i perioden fra september til april til at vi danner vitaminet i huden.

Les mer om hva Cathrine skriver om omega-3 fettsyrene og D-vitaminets viktige roller i artiklene nedenfor:

footerbilde
footerbilde
Arctic Superhealth

© Arctic Superhealth AS
Org. nr. 917 966 710 MVA

Telefon: +47 913 91 008
Adresse: Grini Næringspark 3, 1361 Østerås

© Arctic Superhealth AS
Org. nr. 917 966 710 MVA

Telefon: +47 913 91 008
Adresse: Grini Næringspark 3, 1361 Østerås

Motta vårt nyhetsbrev