KROPPENS IMMUNFORSVAR

KROPPENS IMMUNFORSVAR

Immunforsvaret er kroppens system for beskyttelse mot sykdom. Dette skjer vanligvis uten av kroppen tar skade.

Immunforsvaret omfatter både en beskyttelse mot å bli skadet eller smittet av sykdom og et forsvarsverk som prøver å reparere skader og bekjempe mikroorganismer som har kommet inn i kroppen og kan påføre den sykdom.

Ytre og indre immunforsvar

Immunsystemet deles opp i ytre og indre immunforsvar. Det ytre immunforsvaret består blant annet av huden, som er kroppens største organ. Den har en rekke livsnødvendig oppgaver som blant annet å være en barriere slik at fremmede stoffer ikke trenger inn i kroppen, beskytte oss mot skadelig stråling, opprettholde konstant kroppstemperatur og hindre at væsker og salter fra kroppsvæskene tapes.

Om fremmedlegemene klarer å ta seg forbi det ytre forsvaret, vil det indre forsvaret – de hvite blodcellene – gå til angrep.

Et smart immunforsvar

Like viktig som å ha et godt immunforsvar, er det viktig å ha et smart immunforsvar. Et immunforsvar som finner balansen som trengs. Slik at det ikke feilaktig angriper friske celler og ødelegger disse og det vevet de tilhører, som ved autoimmune sykdommer.

Et balansert og godt immunforsvar

Vi ønsker et immunforsvar som er velfungerende og gjør kroppen motstandsdyktig mot infeksjoner og sykdom.

For å oppnå et effektivt immunforsvar er det flere faktorer som spiller inn. Sunn og næringsrik kost er viktig. Kroppen trenger riktig næring for å bygge nye celler og styrke immunforsvaret.

Regelmessig fysisk aktivitet bidrar til å opprettholde et fungerende immunforsvar og gjør oss dermed mer motstandsdyktig mot eventuelle sesongbaserte sykdommer. Nok søvn kan redusere risikoen for infeksjoner.

Omega-3 for et godt immunforsvar

Tilskudd av omega-3 med vitamin A og D, er en enkel måte å pleie helsen på og bidrar til et velfungerende immunforsvar. Inneholder ikke det daglige kostholdet ditt den nødvendige mengden med fisk kan det derfor være lurt å ta en daglig dose tran fra Arctic Superhealth som inneholder både A og D-vitamin.

footerbilde
footerbilde
Arctic Superhealth

© Arctic Superhealth AS
Org. nr. 917 966 710 MVA

Telefon: +47 913 91 008
Adresse: Grini Næringspark 3, 1361 Østerås

© Arctic Superhealth AS
Org. nr. 917 966 710 MVA

Telefon: +47 913 91 008
Adresse: Grini Næringspark 3, 1361 Østerås

Motta vårt nyhetsbrev