Hvorfor tran er viktig når du er gravid!

Hvorfor tran er viktig når du er gravid!

Spiser du både sunt og variert kan du allikevel risikere å få for lite omega-3 fettsyrer og D-vitamin.

Helsemyndighetene anbefaler deg som er gravid å følge de samme kostholdsrådene som resten av befolkningen. Men, råder deg til å være oppmerksom på at en rekke fiskearter kan inneholde mikroorganismer eller fremmedstoffer, som kan være skadelig for fosteret. Mange gravide spiser derfor ikke nok fisk og går glipp av de viktige omega-3 fettsyrene og D-vitamin. Dette er næringsstoffer som er viktige for normal opprettholdelse av kroppens funksjoner under graviditeten. Tran er en sikker og rik kilde til de viktige omega-3 fettsyrene og D-vitamin.

Det smaker ikke tran

Du som er gravid er sikkert ekstra opptatt av rene, naturlige produkter. Det er vi også! Tranen Arctic Omega-3 olje er laget av ren torskeleverolje fra Vesterålen. Den inneholder kun naturlige mengder omega-3 fettsyrer og er hverken oppkonsentrert eller tilsatt kunstig søtning eller smak. Ferske, rene ingredienser behandlet på riktig måte gir en tran som ikke smaker tran. Ingen ekkel transmak å kamuflere. Og en annen viktig ting; den gir deg ingen sure oppstøt!

Det du spiser har betydning for din helse og for barnets helse, utvikling og vekst

De viktige omega-3 fettsyrene bidrar til normal utvikling av hjerne- og synsfunksjonen hos barnet. Helsemyndighetene anbefaler derfor gravide å inkludere nok av disse fettsyrene i kostholdet.

Utviklingen av barnets hjerne begynner allerede i svangerskapsuke 4.
Gjennom hele svangerskape dannes det i gjennomsnitt 250 000 nye hjerneceller hvert eneste minutt. Utviklingen av hjernen fortsetter etter fødselen. Omega-3 fettsyrene er sentrale byggeklosser og spiller en viktig rolle i de komplekse mekanismene i hjernen. Forskning viser at omega-3 er viktig for barns læring og utvikling.

Det ligger mye omtanke i naturlig, sunt kosthold


Fortsett de gode vanene etter fødsel

Gjennom morsmelken får barnet tilført de viktige omega-3 fettsyrene. Men, mengden omega-3 fettsyrer i morsmelken avhenger av kostholdet ditt og hvor mye omega-3 du får gjennom maten du spiser. En liten skje med Arctic Omega-3 olje hver dag gir tilstrekkelig med omega-3 fettsyrer også for deg som ammer.

Tran som kilde til viktige omega-3 fettsyrer og D-vitamin

Tar du en liten skje (5ml=1teskje) Arctic Omega-3 olje når du er gravid får du i deg 900mg EPA og DHA fettsyrer daglig. Tranen inneholder også D vitamin, som er viktig for immunforsvaret ditt.


footerbilde
footerbilde
Arctic Superhealth

© Arctic Superhealth AS
Org. nr. 917 966 710 MVA

Telefon: +47 913 91 008
Adresse: Grini Næringspark 3, 1361 Østerås

© Arctic Superhealth AS
Org. nr. 917 966 710 MVA

Telefon: +47 913 91 008
Adresse: Grini Næringspark 3, 1361 Østerås

Motta vårt nyhetsbrev