Hjelp barnet til et godt immunforsvar

Hjelp barnet til et godt immunforsvar

Et sunt og variert kosthold sammen med daglig fysisk aktivitet og tilstrekkelig med søvn er en god helseforsikring.

Et velfungerende immunforsvar gjør oss bedre rustet til å bekjempe sykdom effektivt, hvis vi blir smittet. Vi ønsker derfor at barna våre allerede fra 2-års alderen har et kosthold som både er variert og basert på sunne ingredienser. Hvorfor? Dette er viktige byggeklosser for et smart immunforsvar.

Enkelte næringsstoffer er vanskeligere å sikre tilstrekkelig inntak av enn andre. Dette gjelder blant annet de viktige omega-3 fettsyrene og D-vitamin.

Frisk som en fisk

82 % av barn mellom 8 og 19 år spiser ikke nok fisk i løpet av en uke. Det vil si at de ikke spiser fisk til middag 2-3 ganger i uken slik norske helsemyndigheter anbefaler. Mange barn går dermed glipp av de viktige omega-3 fettsyrene og D-vitamin kroppen og immunforsvaret trenger for å fungere optimalt.

Tran med D-vitamin er en god kilde til disse viktige næringsstoffene. Men, smak og lukt av gammel fisk gjør at mange barn ikke vil ta tran. Arctic Omega-3 olje er en ren tran som ikke smaker tran. Den verken lukter eller smaker fisk. Selv den mest kresne tar Arctic Omega-3 olje. Tranen er laget av arktisk torsk fra Vesterålen og er naturlig rik på både de viktige omega-3 fettsyrene, samt A og D-vitamin – næringsstoffer som er nødvendige for å opprettholde et normalt immunforsvar.

Foto av gutt som har tatt ut en flaske tran fra Arctic Superhealth fra kjøleskapet
La gjerne barnet ha sin egen flaske med tran i kjøleskapet

A og D vitamin er viktig for et normalt immunforsvar

Fettsyrene i tranen jobber i samspill med vitamin A og D for å bidra til et normalt immunforsvar.

A-vitamin har flere oppgaver i kroppen i tillegg til at det er med på opprettholdelse av immunforsvaret. A-vitamin er nødvendig for å opprettholde normalt syn, særlig nattesynet. A-vitamin er også viktig for slimhinnene og huden vår og beskytter mot tørr hud.

D-vitamin spiller en vesentlig rolle i forbindelse med immunforsvaret. D-vitamin styrker cellene kroppens immunforsvar benytter for å bekjempe virus og bakterier. Hvis vi får i oss for lite D-vitamin kan vi føle oss slappe og trette og immunforsvaret vårt svekkes.

Solen er en viktig kilde til D vitamin. Men på grunn av lange vintre med lite sol i Norge er vi avhengig av å få D-vitamin også fra mat. De beste kildene er fet fisk som sild, makrell og laks og andre fete fiskeslag. For å dekke behovet for D-vitamin gjennom maten må vi spise mye fisk. Tran tilsatt D-vitamin er en god og enkel måte å dekke dagsbehovet for D-vitamin.

Foto av en flaske tran fra Arctic Superhealth i fjæra på en stein med tang og skjell

Visste du at tenåringer er den gruppen i Norge som har lavest inntak av D vitamin? Les mer om D-vitamin her

footerbilde
footerbilde
Arctic Superhealth

© Arctic Superhealth AS
Org. nr. 917 966 710 MVA

Telefon: +47 913 91 008
Adresse: Grini Næringspark 3, 1361 Østerås

© Arctic Superhealth AS
Org. nr. 917 966 710 MVA

Telefon: +47 913 91 008
Adresse: Grini Næringspark 3, 1361 Østerås

Motta vårt nyhetsbrev