SPORT

SPORT

Prester maksimalt!

For den aktive utøver er det viktig å holde seg frisk og unngå unødvendige avbrudd i treningen, ikke minst i konkurransesesongen. Men, det handler om mer enn å holde seg friskt. Det handler om å holde fokus og prestere maksimalt når det virkelig gjelder. Du skal yte under press. Du skal lese og vurdere en situasjon raskere enn motstanderen. Da må hjernen være skjerpet.

Omega-3 fettsyrene er viktig både for strukturen i og funksjonen til hjernen. Når hjernen får nok omega-3 fettsyrer blir hjernecellene mer effektive. Membranen i cellene blir smidigere, og fettsyrene bidrar til bedre kontakt mellom cellene. Signalene spres dermed raskere og nettverket blir mer effektivt. Jo raskere nervecellene behandler informasjonen, jo raskere kan hjernen forutse og avgjøre riktig handling.

Omega-3 fettsyrer utgjør en forskjell

Arctic Superhealth omega-3 olje er naturlig rik på omega-3 fettsyrene DHA og EPA. Kroppen vår er avhengig av disse fettsyrene fordi de spiller en sentral rolle i flere ulike funksjoner i kroppen. Selv om omega-3 fettsyrene er mest kjent for sitt bidrag til å opprettholde normal funksjon av hjertet, hjernen og synet tyder forskning på at omega-3 også er viktig for å få maksimalt ut av treningen.

Dessverre produsere ikke kroppen omega-3 fettsyrer selv. Vi må innta disse fettsyrene gjennom kostholdet i form av f.eks. fet fisk eller kosttilskudd. Utfordringen er at kostholdet vårt ikke inneholder nok omega-3 fettsyrer og kroppen går glipp av viktige næringsstoffer.


Treningsmengdens utfordring for den aktive utøver

Harde eller lange treningsøkter og konkurranser utsetter kroppen for stress. Det fører til høyt oksidativt stress og økte inflammatoriske responser som kan føre til en skadelig økning av betennelse i kroppen. Restitusjon og ernæring kan derfor få avgjørende betydning for måloppnåelse ved stor treningsbelastning for den aktive utøver.

Anders Aukland cross-country skiing
Foto: Børre Eirik Helgerud

Omega-3 fettsyrene har en betennelsesdempende effekt på kroppen. For både aktive utøvere og profesjonelle idrettsutøvere er det viktig å sikre lavest mulig betennelsesnivå i kroppen. De marine omega-3-fettsyrene øker cellulær membranelastisitet og gir en betennelsesdempende effekt på kroppen. Økte nivåer av DHA og EPA i blodet kan indusere bedret muskelutvinning ved å styrke kroppens håndtering av betennelse.

Anders Aukland – Den ultimate aktive utøver 

Vi er stolt sponsor av den norske langrennsløperen Anders Aukland og hans profesjonelle langrennslag Team Ragde Eiendom. Laget ligger i toppen i den internasjonale langdistanse cupen Visma Ski Classics. Laget har flere seire i Vasaloppet, Marcialonga, Birkebeinerrennet og andre langdistanseløp.

Anders Aukland har vunnet både OL og VM gullmedaljer og er tidligere nasjonal mester i friidrett på 5000 og 10 000 meter. Han har konkurrert som profesjonell idrettsutøver i 27 år og konkurrerer fortsatt på profesjonelt nivå.

Anders Aukland løper i Holmenkollen om sommeren
Foto: Børre Eirik Helgerud

Anders har tilegnet seg stor kunnskap om effektive treningsmetoder og hvilke næringsstoffer det er viktig å sikre tilstrekkelig inntak av. Ettersom han ikke er spesielt glad i fisk velger han å dekke behovet for omega-3 fettsyrer med en daglig dose omega-3 olje av høy kvalitet fra Arctic Superhealth.

Informed-Sport sertifisering

Arctic Superhealth Omega-3 olje er sertifisert av Informed-Sport. Denne sertifiseringen tilfredsstiller Olympiatoppens krav for kosttilskudd til profesjonelle idrettsutøvere. I tillegg må produksjonsprosessen oppfylle strenge standarder for kvalitetskontroll gjennom grundige produksjonsrevisjoner. Sertifiseringen sikrer utøverne at kosttilskuddet er et tryggere valg fordi produktene er grundig testet for forbudte stoffer av det verdensledende antidopinglaboratoriet LGC gjennom ISO 17025 akkrediterte metoder. Hver batch av et sertifisert produkt screenes for forbudte stoffer ned til en del per milliard nivå.

Informed-sport certificate for Arctic Superhealth
footerbilde
footerbilde
Arctic Superhealth

© Arctic Superhealth AS
Org. nr. 917 966 710 MVA

Telefon: +47 913 91 008
Adresse: Grini Næringspark 3, 1361 Østerås

© Arctic Superhealth AS
Org. nr. 917 966 710 MVA

Telefon: +47 913 91 008
Adresse: Grini Næringspark 3, 1361 Østerås

Motta vårt nyhetsbrev